E Fa'apefea ona Fa'atino le Ta'otoga Laser mo A'amu?

I le taimi o le taotoga laser, e tuʻuina atu e le fomaʻi tipitipi faʻamaʻi lautele i le tagata maʻi ina ia leai se tiga i le taimi o le gaioiga.O le laisa laser e taulaʻi saʻo i le vaega ua afaina ina ia faʻaitiitia ai.O le mea lea, o le taulaʻi saʻo i luga o le sub-mucosal hemorrhoidal nodes e faʻatapulaʻaina ai le sapalai o le toto i le hemorrhoids ma faʻaitiitia ai.O tagata tomai faapitoa i le laser e taulaʻi atu i le faʻaputuga o mea e aunoa ma le afaina o le manava maloloina.O avanoa o le toe tupu e toetoe lava a faʻatauvaʻa aʻo latou taulaʻi atoatoa i le tuputupu aʻe o auga o le faaputuga mai totonu.

O le fa'agasologa ose faiga fa'atosina e leai se tiga.O se fa'ata'ita'iga lea e mafai ai e le tagata ma'i ona alu i le fale pe a mae'a ni nai itula o le taotoga.

Laser vs Ta'otoga Fa'aleaganu'u MoHemorrhoids– O le fea e sili atu ona aoga?

Pe a faʻatusatusa i taotoga masani, o le laser technique o se togafitiga sili atu ona aoga mo faʻaputu.O mafuaʻaga e:

E leai ni tipi ma su'i.Talu ai e leai ni fa'ailoga, e vave ma faigofie le toe fa'aleleia.

E leai se lamatiaga o faʻamaʻi pipisi.

O avanoa e toe foʻi ai e matua itiiti lava pe a faʻatusatusa i taotoga masani o le hemorrhoid.

Leai se falema'i mana'omia.E fa'ate'a ma'i i ni nai itula talu ona uma le ta'otoga a'o le tagata ma'i e tatau ona nofo mo le 2-3 aso e toe fa'afoisia mai le vaevaega i le taimi o le fa'agasologa.

Latou te toe foʻi i la latou masani masani pe a uma le 2-3 aso o le faʻataʻitaʻiga laser ae o le taotoga tatala e manaʻomia a itiiti ifo i le 2 vaiaso malolo.

E leai ni ma'ila pe a mae'a ni nai aso o le ta'otoga leisa ae o ta'otoga fa'aputu masani e maua ai ma'ila atonu e le alu.

E seasea ona feagai tagata ma'i ma fa'afitauli pe a uma le taotoga laser ae o tagata mama'i na faia taotoga masani e faitio pea i fa'ama'i pipisi, tafetotoi ina ua uma le taotoga, ma le tiga i vaevaega.

E itiiti fa'atapula'aina o mea'ai ma le olaga pe a uma le taotoga laser.Ae a maeʻa le taotoga tatala, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se taumafataga ma manaʻomia le moe mo le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso.

Le aoga o le faʻaaogainaleisatogafitiga e togafitia ai fa'aputu

Fa'atonuga e le o se taotoga 

O le togafitiga laser o le a faia e aunoa ma se tipi poʻo se suʻi;o se taunuuga, e talafeagai mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo popole i le faia o taotoga.I le taimi o le taotoga, e faʻaogaina ai le laser e faʻaosoina ai alātoto na fausia ai faaputuga e mu ma faʻaumatia.O le iʻuga, e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia faʻaputu ma alu ese.Afai o loʻo e mafaufau pe lelei pe leaga lenei togafitiga, o loʻo i se auala sili ona lelei ona e le o se taotoga.

Fa'aitiitia le Toto gau

O le aofaʻi o le toto o loʻo maʻimau i le taimi o taotoga o se iloiloga sili ona taua mo soʻo se ituaiga taotoga.Pe a tipiina ia faaputuga i se laser, e tapunia foʻi e le ave faʻalava ia aano o le tino faʻapea foʻi ma alātoto, e faʻaitiitia ai (ioe, itiiti lava) le toto gau nai lo le mea e tupu pe a aunoa ma le laser.E talitonu nisi o fomaʻi e toetoe lava a leai se aofaʻiga o le toto ua maʻimau.A tapuni se tipi, tusa lava pe o se vaega, o loʻo i ai se faʻaititia tele o faʻamaʻi pipisi.O lenei tulaga lamatia e faʻaitiitia i se vaega i le tele o taimi.

O se Togafitiga Faavave

O se tasi o fa'amanuiaga ole fa'ama'i leisa mo le hemorrhoids o le togafitiga fa'a laser lava ia e na'o sina taimi pu'upu'u lava.I le tele o taimi, o le umi o le taotoga e tusa ma le fasefululima minute.

Ina ia toe malosi atoatoa mai a'afiaga o le fa'aogaina o isi togafitiga e ono alu ai so'o se mea mai aso i ni nai vaiaso i le taimi.E ui lava atonu e iai ni fa'aletonu ole togafitiga ole laser mo maila, ole taotoga ole laser ole filifiliga sili lea.E mafai ona fa'aogaina e le foma'i tipitipi leisa e fesoasoani i le fa'amalologa e eseese mai le ma'i i le ma'i ma lea mataupu i lea mataupu.

Fa'aola vave

O le tumau i le falemaʻi mo se taimi tele e mautinoa lava e le o se mea manaia.O se tagata ma'i e faia le taotoga laser mo le hemorrhoids e le tatau ona tumau i le umi o le aso atoa.O le tele o taimi, e fa'atagaina oe e alu ese mai le fale pe a ma le tasi le itula talu ona mae'a le taotoga.O se taunuuga, o le tau o le faʻaaluina o le po i le falemaʻi ua faʻaitiitia tele.

Anesthetics i le nofoaga

Talu ai ona o le togafitiga e faia i lalo ole vai fa'apitonu'u, o le lamatiaga o a'afiaga leaga e masani ona feso'ota'i ma le fa'aogaina o le fa'ama'i lautele i le taimi o taotoga masani e le o iai.O se taunuuga, o le a maua e le tagata maʻi se tulaga maualalo o le lamatiaga ma le le mautonu ona o se taunuuga o le gaioiga.

E maualalo le ono afaina ai o isi aano o le tino

Afai e faia fa'aputuga e se foma'i tipitipi tomai fa'apitoa, o le a'afiaga o le fa'amanu'aina o isi aano o lo'o si'omia ai fa'aputuga ma maso o le sphincter e matua la'ititi lava.Afai e manu'a maso o le sphincter mo so'o se mafua'aga, e ono o'o atu ai i le fecal incontinence, lea o le a atili ai ona faigata le puleaina o se tulaga mata'utia.

Faigofie e Fa'atino

O le ta'otoga laser e fa'aitiitia le fa'alavelave ma faigata nai lo ta'aloga masani.E mafua lenei mea ona o le fomai tipitipi e sili atu le maualuga o le puleaina o le taotoga.I le taotoga laser hemorrhoid, o le aofaʻi o galuega e tatau ona tuʻuina atu e le fomaʻi tipitipi e fai ai le gaioiga e matua maualalo lava.

1470amama-5


Taimi meli: Nov-23-2022